FÉNYSZARVAS Szociális Szövetkezet > Hírek > Események > Papp Judit > Utazás történetekkel és dobokkal

Utazás történetekkel és dobokkal

Utazás történetekkel és dobokkal 

LÉPJETEK BE A MESÉBE, ÉS HAGYJÁTOK, HOGY A TÖRTÉNETEK ÉS A DOB EGYÜTT REZDÜLJÖN A TI LELKETEKKEL! Utazás történetekkel és dobokkal, Papp Judit és Stenszky Cecília közös utazása, utaztatása, mely történetekkel és dobokkal a legbensőbb mélységeink felé vezet, a feldolgozás és a tisztulás érdekében.

Történetek, melyek évezredek óta hagyományozódnak, történetek, melyek felölelik az összes létező emberi helyzetet. Történetek, melyekben szimbolikus formában benne van minden, amelyre szükségünk lehet az élethez.
Ismertek ilyen történeteket? Egyszerű mesék volnának?


A történetek, mesék izgalmas világokba visznek minket, a mélylélek, s a tudatalatti világába, az álmok világába. Ebben a világban szimbólumokon, képeken keresztül dolgozik a lélek.
kódok, melyekkel megérthetjük ezeket a szimbólumrendszereket, bennünk vannak gyerekkorunktól fogva, amikor még csak képekben gondolkodtunk.
Az a történet érint meg, amelyhez közünk van. És amihez közünk van, azzal feladatunk van. Egy különleges utazásra hívunk: utazásra történetekkel és dobokkal, utazásra a saját legbensőbb mélységeink felé.

Vaszilissza története

Az első alkalmon női történetekkel találkozunk, a nő életadó és akár a halálon úrrá levő aspektusairól.
A fény bennünk van, de olykor alá kell érte merülni a sötétségbe. Vaszilissza története a sűrű sötét erdő közepébe visz, az emberevő Baba Jagához, ahol az életadó tűzért nehéz próbákat kell kiállni.
A csontváz asszony régi-régi, inuit története a halálból való újjászületésről és a férfival való küzdelmes egységről mesél.
Szávitri pedig az ősi indiai eposzból, a Mahábháratából a férjéért a halál istenével is szembeszálló elszánt asszony története.

LÉPJETEK BE A MESÉBE, ÉS HAGYJÁTOK, HOGY A TÖRTÉNETEK ÉS A DOB EGYÜTT REZDÜLJÖN A TI LELKETEKKEL!

Észrevetted, hogy vannak történetek (filmek, rajzfilmek, storyk, könyvek), amelyek megérintenek, s van, amelyik nem. S van, hogy egy-egy történet segít feldolgozni a saját életed eseményeit, elakadását. Valahogy úgy megkönnyebbülsz…
Emlékszel még, hogy a régi világban a történeteken keresztül hagyományozták az értékeket, az emlékeket? A családokban, a közösségekben. Családi történetek, a közösség története, de a rejtett dolgokról, beavatódásokról, életszakaszokról is történeteken keresztül adták át a tudást. Értette, aki értette.
Ez a működés sejtszinten él. Emlékszel még, hogy gyerekként tágra nyílt szemmel és füllel hallgattad, mit beszélnek a felnőttek? Tudtad, hogy az indián népeknél, amikor összegyűlt a család, este a közös térben ágyaztak a gyerekeknek, s a felnőttek meséltek, mondták a történeteket? A gyerkőcök pedig addig hallgatták, míg bele nem aludtak.

Hagyományuk van a történeteknek, és hozzá tartozik az Emberi Természetünkhöz.
Gyertek, varázsolódjunk el!

Helyszín: Fényszarvas, Rózsa u. 13.
Aktuális időpontok az esemélny naptárban: 

További infó:
papp.judit@fenyszarvas.hu
0620 970 0666

Stenszky Cecília
0620 828 9709

Részvételi díj: felajánlás 1000,–3000,-ft között, amennyit szeretnél.

NAGY SZERETETTEL VÁRUNK!