Tarot

Tarot tanácsadás:

A Tarot képei segítenek helyreállítani a rég elfeledett és kevéssé használt kapcsolatot belső világunkkal. Megérintik lelkünket és felszabadítják belső erőinket, hogy ismét használhassuk őket. Képei szimbolikus formákban üzennek.  A Tarot eredetét még ma is sűrű homály takarja.

Egy kis ízelítő a különböző  feltételezésekből:

Court de Gébelin szerint a Tarot, az egyiptomi beavatottak tudását tükrözi, és azonos Thoth, más néven Hermész Triszmegisztosz 42 könyvével. Ezeket a Smaragdtáblákat találta meg Nagy Sándor, és ez volt a Ttarot őse, a Tabula Smaragdina.

Eliphas Lévi ismert kabbalista szerint a héber betűk, és azok értelmezése, tehát a Kabbala, vagyis a zsidó miszticizmus forrásának tekintik.

Papus, aki igen széleskörű tanulmányokat folytatott a témában, egészen régről, a múlt homályába tűnő, ősi Atlantiszról eredezteti.

Újra a XIV. században fedezték fel, elterjedése pedig a XVIII. század Antoine Court de Gébelin (1725-1784) nevéhez fűződik, aki “Monde Primitif” című összefoglaló írását (1775-1784)

“Az alexandriai könyvtár elveszett kincsének egyetlen megmaradt könyve”-ként bocsátotta az olvasók elé.

A Rider White Tarot

Az első pakli a XX. század hajnalán jelent meg, mely egyéni koncepciójában teljesen újnak számított. Arthur Edward Waite által megálmodott kártyán nem csak a Nagy Arkánumon, az udvari lapokon, és az ászokon szerepelt illusztráció, hanem az összes lapon.

A kártya festője Pamela Coleman Smith volt, névjegye pedig minden egyes lap jobb sarkában megtalálható. A mai napig ez a legelterjedtebb kártyafajta.

Ha úgy érzed, nem tudod merre indulj, mi lenne a legjobb lépés, szeretnéd tudni mit tartogat számodra a jövő, keress bátran.

Pillantsunk együtt a jövőbe!

Tanácsadás ár: 5.000,- Ft

Baumanné Hunyadi Margit

Posted in:
Articles by
Published: