FÉNYSZARVAS Szociális Szövetkezet > Hírek > Blog > Mit mutatott meg nekem, a Germán Gyógytudomány?

Mit mutatott meg nekem, a Germán Gyógytudomány?

Mit mutatott meg nekem, a Germán Gyógytudomány? 

 

Mit mutatott meg nekem, a Germán Gyógytudomány? Erről írok röviden, ami segített megérteni az összefüggéseket, ami a holisztikus szemlélet fontosságát ismét bizonyította. Bizonyította, hogy nem csak hús, vér, csont, zsiger amiből állunk, hanem más, energetikai összetevőnk is létezik, melyek szoros kölcsönhatásban állnak. Befolyásolják egymás működését. Hiszen izgalomra emelkedik a pulzusom, légzésem gyorsul, stb.

Több mint 20 évig voltam ápoló. Anatómiai ismeretekre, a kórtanra és nyugati orvoslásra van némi rálátásom. Addig is érdekelt a lélek és az érzések, de 2010-ben, adtam neki hivatalos formát, amikor Kineziológiát kezdtem el tanulni. Szinte párhuzamosan (vagy talán az ékszerek jöttek előbb…), ásvány-ékszereket kezdtem el készíteni. Próbáltam a rendszereket megérteni és az összefüggéseket rendezni. Deee! Jöttek a felismerések és a megértések. Megértése annak, hogy mennyire fontos, hogy a lélek és az érzelmek rendezettek legyenek lényünkben. Hogy tudjam kezelni az életem történéseit, csalódásait, traumáit, sokkjait, stresszeit. Mert ezzel tudom “kordában” tartani az egészségem is.

A magyarázatokat és az instant tudást kedveljük. A Germán Gyógytudomány, tudományos bizonyítékokra alapozva, hozzásegít a magyarázatokhoz. Meg tudhatjuk, hogy mit él meg, milyen érzéseken, milyen folyamatokon megy át a lélek egy-egy élménysokk hatására. Ezzel, könnyebben kivilágosodhat a sötét foltunk, rálátást kaphatunk a folyamat eredetére. Mivel, a lélek és a test szoros (ennél szorosabb, már aligha lehetne… 🙂 ) kapcsolatban van.

Minden lelki és szervi folyamat összeköttetésben áll az aggyal és ott történik azok koordinálása. Az agy kvázi a szervezetünk nagy számítógépe, melynek lelkünk a programozója, másfelől a test és a lélek is programozhatja közösen a számítógépet jól, vagy rosszul.

Ha végig vezetjük a folyamatot, akkor látjuk az ok, okozati összefüggéséket.

Megél a lélek, egy traumatikus stressz élményt. Ezáltal egy jellegzetes érzelmet él meg az egyén. Ez belső konfliktust okoz. Mivel tudjuk, hogy a lélek a lényünk működtetője, esszenciája, az érzelmek adják életünk értelmét, különben gépek kategóriájába kerülnénk…. A lelki megélések, érzések hatására, impulzusok, energiák indulnak el, amik az agyba eljutva, programozzák és gócot okoznak. Az agy, pedig kiadja a parancsot, a lélek túlélése érdekében, hogy mi a teendője a szervezetnek.

Ha az érzelem túl mélyre húz, a parancs is határozott és könyörtelen lesz. Mindezek olyan programok, melyeket Dr. Hamer, a Germán Gyógytudomány kutatásaival és a tudományos megfigyelései alkalmával bizonyított.

Germanné Kemény Ildikó vezetésével tapasztalom és járom ezeket az ösvényeket. Végtelen türelmével, még az anatómiai és kórtani alap tézisek is megértést kapnak.

Nehéz más szemmel nézni, azt a sok-sok éves tapasztalatot és egyre bővülő információ halmazt, melyben évtizedekig forogtam, hogy nincs kellőképpen alátámasztva. A nyugati orvoslás, kórképekben, diagnózisokban és tüneti terápiában gondolkozik. Bár, hál’ Istennek, egyre nagyobb teret kap a Holisztikus szemlélet, melyben az egész ember látszik. Hiszen nehéz lenne szétválasztani….  Minden, mindennel összefügg.

Ha meglátjuk az összefüggéséket, jobban megértjük önmagunkat és jobban tudunk segíteni magunkon és másokon egyaránt.

Gazda Mónika