FÉNYSZARVAS Szociális Szövetkezet > Hírek > Blog > Játékra hív a Mező – LÉLEKJÁTÉKOK

Játékra hív a Mező – LÉLEKJÁTÉKOK

Játékra hív a Mező – LÉLEKJÁTÉKOK

Játékra hív a Mező – LÉLEKJÁTÉKOK címmel, LÉLEKÁLLÍTÁSRA invitálunk. Kéthetente Veszprémben, a FÉNYSZARVASBAN. Ebben az írásban, arról írok, hogy hogyan jutottam el a Családfagyógyítástól a Lélekjátékig. Avagy mire képes a morfogenetikus mező.

Amikor először belecsöppentem egy foglalkozásba, amit akkor Családfagyógyításnak hívott az alkalmazója, valami rejtélyes misztérium vett körül minket. Valahogy életre keltek a helyzetek, és a szereplők, akiket kiválasztottunk, meghökkentően hasonlóképpen viselkedtek, mint azok, akiket megszemélyesítettek, vagyis a valódi életünk résztvevőit: anya, apa, testvér, nagyszülők, szerelmek, barátok, ismerősök. Sokat sírtunk, és sokat nevettünk, nagy megértések születtek arról, hogy miért azt mondta, miért úgy viselkedett velem, és ez hogyan hatott rám valójában.

Meglepetések

Legnagyobb meglepetést mindig az önmagunk képviseletében lévők okozták, ahogyan magunkra ismertünk, legmélyebb, legtitkosabb érzéseink is felszínre kerültek (önmagunk elől elrejtett érzések, melyekről NEM IS TUDTUNK, de ott sírt valami legbelül), ezáltal ráláthattunk, és TUDATÁBA KERÜLTÜNK ANNAK, mit is játszik a mi lelkünk, s a többieké. Aztán próbálgattuk, kerestük a szavakat, mondatokat, amelyektől megkönnyebbült a lelkünk, elsimult a bánatunk, és mibennünk a helyére kerültek a dolgok. És ahogy egy jó oldás után lenni szokott, valahogy másként tekintettünk addigi helyzetünkre, és az életünk szereplőire. S mivel a mi energiánk, hozzáállásunk megváltozott, a helyzetet fenntartó feszültség bennünk megszűnt, így maga a helyzet is képes volt változni: megnyílhattak/megnyíltak az utak a megoldás felé. Életünk szereplői is óhatatlanul másként kezdtek viselkedni velünk szemben. VAGY képessé váltunk a cselekvésre, ami addig gátolt volt. VAGY a felismerések tükrében képessé váltunk újra önmagunk, a saját életünk felé fordulni, és Élni.

Hamarosan egy másfajta, ún Hellinger-féle családállításon találtam magam. Nekem először fel sem tűnt, nem voltam tudatában annak, hogy ez valami más, hisz ugyanúgy működött. Majd még később ún. Lélekállításon vettem részt.
Bevallom, nem érzékeltem nagy különbségeket. A módszerek mozgatórugója ugyanaz. Különbséget a csoportvezetőkben láttam: ahányan,annyiféle egyedi energetika működött, mindenki mást látott fontosnak az állításokban. EGY dolog volt csak ugyanaz, konstans állandó: a MEZŐ. A Mező, amelyben a történetek, élethelyzetek megelevenedtek.


A Mező, mely elvarázsol engem, és játékra hívogat.

Régi vágyam, hogy a morfogenetikus mezővel kicsit lazábban, játékosabb módon foglalkozzak, kísérletezzek. Lazítva a szigorú szabályokon, algoritmusokon, visszatérve az intuícióhoz, ahol nem előidézzük és lejátsszuk, hanem megkeressük a válaszokat, engedve, hogy a MEZŐBEN megmutatkozzon a helyzetek mögötti dinamika, és ha lehetséges, akkor a megoldás is. A tudatosodás, a helyzetre való ránézés mindenképp elindít egy folyamatot a lélekben.
A tavasszal elindított programok révén sok-sok pozitív visszajelzés, de ami fontos, sok-sok pozitív változás indult el a résztvevő életében.
Ezt folytatjuk most.

Egy rövid visszajelzés:

Először is szeretném megköszönni a pénteki lélek játékot. Teljesen új volt az élmény, hogy egy ilyen különleges térben fedezhettem fel összefüggéseket. Érzem hogy könnyen lehetne rendszeresen is egy önismereti gyógyító eszköz az életemben.
Kíváncsi vagyok milyen lehet egy nagyobb létszámmal a játék

Játékra hív a Mező – LÉLEKJÁTÉKOK

Aktuális időpontok az esemélny naptárban:

TARTS VELÜNK EZEN A FELFEDEZŐ ÚTON!
SZERETETTEL VÁRUNK LÉLEKJÁTÉKRA:
Papp Judit és Gazda Mónika

Facebook bejegyzés