Mesék dobokkal

2020-01-04 16:00 - 18:00
Veszprém, Rózsa utca 13.
Address: Veszprém, Rózsa utca 13.

Mesék dobokkal

Mesék dobokkal, egy újabb esemény, egy olyan igazi, bekuckózós TÉLI MESE DÉLUTÁN. Mesék, melyek elröpítenek lelkünk mélyebb rétegeibe. Szimbolikus történetek, melyek megérintenek, és amelyek ősi kódokat nyitogatnak bennünk.
A mesék közben és között dobokkal fűszerezzük a hangulatot, mélyítjük az élményt. HA mozdulnál a dobok dobbanásával, teheted.
Olyan igazi, bekuckózós TÉLI MESE DÉLUTÁNRA HÍVUNK!

Mesék a döntésekről

Ki ne gondolkodott volna egy-egy döntésen – akár túl sokat is?
Nap mint nap döntünk, kisebbeket, nagyobbakat – de hogyan döntünk, amikor valami olyan dologról van szó, amely kihat az egész életünkre?
S tudjuk-e egyáltalán, hogy milyen következménye lesz ennek vagy annak a választásnak?

A mesehősök előtt is számos döntési lehetőség van, ki így, ki úgy oldja meg. Van, hogy ők is elbuknak. De a mesehősök attól (is) hősök, hogy viselik a döntéseik következményeit.

A döntésekhez többnyire idő kell. Idő önmagunkkal, idő, melyben a szívdobogásunkat is meghallani. Idő – történetek – szívdobogás – dobok.

Mi hozzuk a meséket, hozzuk a dobokat – ti pedig gyertek, töltsetek el magatokkal egy délutánt! A mesék és a dobolás után beszélgetésre, teázásra is meginvitálunk titeket.

A meséket átadja nektek: Stenszky Cecilia
Dobokkal dobban:Papp Judit

Részvételhez bejelentkezést kérünk.
Részvételi díj: 2500,-ft
Családi kedvezmény: 2000,-ft/fő

Helyszín: Fényszarvas, Rózsa u. 13.
Időpont: 2019. 01.03 vasárnap 15.00-kb.18.00

További infó:
papp.judit@fenyszarvas.hu
0620 970 0666

Stenszky Cecília
0620 828 9709

LÉPJETEK BE A MESÉBE, ÉS HAGYJÁTOK, HOGY A TÖRTÉNETEK ÉS A DOB EGYÜTT REZDÜLJÖN A TI LELKETEKKEL!

Történetek, melyek évezredek óta hagyományozódnak, történetek, melyek felölelik az összes létező emberi helyzetet. Történetek, melyekben szimbolikus formában benne van minden, amelyre szükségünk lehet az élethez.
Ismertek ilyen történeteket? Egyszerű mesék volnának?
A történetek, mesék izgalmas világokba visznek minket, a mélylélek, s a tudatalatti világába, az álmok világába. Ebben a világban szimbólumokon, képeken keresztül dolgozik a lélek.
A kódok, melyekkel megérthetjük ezeket a szimbólumrendszereket, bennünk vannak gyerekkorunktól fogva, amikor még csak képekben gondolkodtunk.
Az a történet érint meg, amelyhez közünk van. És amihez közünk van, azzal feladatunk van. Egy különleges utazásra hívunk: utazásra történetekkel és dobokkal, utazásra a saját legbensőbb mélységeink felé.

Észrevetted, hogy vannak történetek (filmek, rajzfilmek, storyk, könyvek), amelyek megérintenek, s van, amelyik nem. S van, hogy egy-egy történet segít feldolgozni a saját életed eseményeit, elakadását. Valahogy úgy megkönnyebbülsz…
Emlékszel még, hogy a régi világban a történeteken keresztül hagyományozták az értékeket, az emlékeket? A családokban, a közösségekben. Családi történetek, a közösség története, de a rejtett dolgokról, beavatódásokról, életszakaszokról is történeteken keresztül adták át a tudást. Értette, aki értette.
Ez a működés sejtszinten él. Emlékszel még, hogy gyerekként tágra nyílt szemmel és füllel hallgattad, mit beszélnek a felnőttek? Tudtad, hogy az indián népeknél, amikor összegyűlt a család, este a közös térben ágyaztak a gyerekeknek, s a felnőttek meséltek, mondták a történeteket? A gyerkőcök pedig addig hallgatták, míg bele nem aludtak.

Hagyományuk van a történeteknek, és hozzá tartozik az Emberi Természetünkhöz.
Gyertek, varázsolódjunk el!