Csatlakozási lehetőség

Csatlakozási lehetőség

Csatlakozási lehetőséget, hivatalos munkalehetőséget, működési formát ajánlunk kézműveseknek, természetgyógyászattal vagy segítő energetikai kezeléssel foglalkozók számára.

Akkor érdemes elgondolkoznod, ha váltani szeretnél, ha már ki is alakult, hogy mivel foglalkoznál, ha már kézműveskedsz vagy kezelsz is. Ha már érzed a hívást, csak nem tudod, hogy hogyan valósítsd meg.

Együtt biztos sikerül!

Mindenki saját tevékenységét önállóan végezheti, akár együtt, akár egymástól függetlenül, egy közös adószám alatt. Ennek feltétele a megbízható, becsületes elszámolás!

Minden tag bérezése, az általa megtermelt összegből áll, a járulék levonása után. Így fontos, hogy tudjon termelni, legyen bevétele.

Csatlakozási lehetőségek, Kapcsolódási lehetőségek:

 1. Szövetkezeti tag és tagi munkavállaló. – Teljes tag, kedvezményes járulékfizetéssel.

3 havi regisztrált álláskeresőkét, jogosult az államilag támogatott munkavállalói jogviszonyhoz, valamint a kedvezményes járulékfizetésre. (Kedvezmények bekezdésnél, lejjebb olvasható.) (kb. 25% +ipa)

Belépési nyilatkozat után, tagi jogviszonyba kerül, a 30.000 Ft törzstőkéhez való hozzájárulást befizeti.

Majd munkavállalói státuszba hivatalosan be van jelentve, így tevékenységet végezhet, a szövetkezet keretein belül. A FÉNYSZARVAS Szolgáltató és Kereskedő Szociális Szövetkezet adószámán, támogatásával. Csapatban és önállóan is végzi a tevékenységét. Havi pontos elszámolással tartozik, járulék és tagdíj fizetési kötelezettsége van, 15.000 Ft.

Honlapon való megjelenés (link építési lehetőség),  FÉNYSZARVAS facebook oldalán, események menüben megjelenítés, az egymás támogatása, segítése, tanácsadás. Kitelepüléseken, közös projektekben való részvétel, kedvezményes helyiség bérleti díj.

2. Szövetkezeti tag, de nem munkavállaló. – Alkalmi bejelentéssel és megbízási szerződéssel foglalkoztatható.

Regisztrált álláskeresői státuszban van, vagy főállással rendelkezik.

Belépési nyilatkozat után, tagi jogviszonyba kerül, a 30.000 Ft törzstőkéhez való hozzájárulást befizeti.

 • Adott projektre, tanfolyamra, időszakos munkára, megbízási szerződést köt a FÉNYSZARVAS Szolgáltató és Kereskedő Szociális Szövetkezettel, adott bérezéssel. Járulék fizetés itt nincs államilag támogatva. (kb. 35-45%)
 • Vagy alkalmi munkavállalóként van bejelentve a Szövetkezetbe, adott napokra. (max. 15 nap)

Mindkét esetben, a FÉNYSZARVAS Szolgáltató és Kereskedő Szociális Szövetkezet adószámán, támogatásával, csapatban és önállóan is végzi a tevékenységét. Havi tagdíj fizetési kötelezettsége van, 15.000 Ft.

Honlapon való megjelenés (link építési lehetőség),  FÉNYSZARVAS facebook oldalán, események menüben megjelenítés, az egymás támogatása, segítése, tanácsadás. Kitelepüléseken, közös projektekben való részvétel, kedvezményes helyiség bérleti díj.

3. Szövetkezeti tag, de semmilyen tevékenységet nem végez – Passzív tag.

Belépési nyilatkozat után, tagi jogviszonyba kerül, a 30.000 Ft törzstőkéhez való hozzájárulást befizeti.

Taggyűlésen való részvételhez joga van, de sem csapatban, sem önállóan nem tevékenykedik a FÉNYSZARVAS Szolgáltató és Kereskedő Szociális Szövetkezettel. Havi tagdíj fizetési kötelezettsége nincs.

Link építési lehetőség, FÉNYSZARVAS facebook oldalán megosztja az eseményt.

4. Szövetkezetnek nem tagja – Külsős

Nincs tagi jogviszony, nem fizetett be semmit. Együttműködési lehetőségek vannak. A FÉNYSZARVASBAN megrendezett esemény esetén, link építési lehetőség, FÉNYSZARVAS facebook oldalán megosztja az eseményt.

Ha ismersz olyat, akit érdekel…

Egy olyan, egymást támogató csapatot kívánjuk fenntartani, amiben mindenki azt a tevékenységet végzi, amit szeretne, amiben elhivatottságot érez, de még nem tudott benne elindulni. Legyen ennek akadálya pénz, magas járulék fizetés, egyedüllét, támogatás nélkül, stb. Egyéni vállalkozóként, Bt-ként, Kft-ként elindulni, nem könnyű feladat. Így gyakran hagyjuk az álmainkat szertefoszlani.

A Szociális Szövetkezeti forma, erre tud jogilag és anyagilag is megoldást találni a csatlakozás esetén. Félúton van az egyesület és a gazdasági társaság között.

Minden tag bérezése, az általa megtermelt összegből áll, a járulék levonása után. Így fontos, hogy tudjon termelni, legyen bevétele.

A mi  szövetkezetünknek, két pillére van. 

Az egyik, a kézműves szekció. Tagjainknak kedvező járulékfizetést (mellékletben található a jogi összefoglaló) mellett, a közös adószám használatát, a közös web áruházban való megjelenést és kitelepüléseken való támogatást tudunk biztosítani. Tervekben szerepel, üzlethelyiség, melyben a termékek elhelyezése biztosított lesz. Ennek a megvalósításához megalakulásra, összefogásra (törzstőkére, havi tagdíj), támogatókra, pályázatokra van szükségünk.

A másik terület, melyre szintén nagy hangsúlyt kívánunk fektetni, a kezelések. Elsősorban alternatív, természetgyógyászati és energetikai kezeléseket, terápiákat, segítő tevékenységet végző, hiteles társainkat keressük. Csapat szellemben, egymást kiegészítve és támogatva tudunk a legjobban segíteni a hozzánk fordulóknak. Kezelő helyiséget, helyiségeket tartunk fenn, amit a tagjaink előzetes egyeztetést követően,  használhatnak. Jogilag, adózási szempontokból is törvényes kereteket biztosítva, önmagunknak és a szövetkezetnek is.

Akkor érdemes elgondolkoznod, váltani szeretnél vagy már ki is alakult, hogy mivel foglalkoznál, esetleg már kézműveskedsz vagy terápiát, kezeléseket végzel. Ha már érzed a hívást, csak nem tudod, hogy hogyan valósítsd meg.

Együtt biztos sikerül!

Rövid összefoglaló a Szociális Szövetkezetek működéséről

 1.  A nyitott társaság és a változó tőke elvei szerint működő, a tagok gazdasági és társadalmi szükségleteinek kielégítésére irányuló tevékenységet végző jogi személy.
 2. Alapításához legalább 7 magánszemély szükséges. Tagjai csak magánszemélyek és önkormányzatok lehetnek.
  • * kedvezményes: 3 hónapot meghaladó, regisztrált álláskereső vagy közfoglalkoztatási jogviszonyban lévő személy,
  • * nem kedvezményes: megbízási szerződéssel, vagy alkalmi munkavállalói jogviszonyban.
 3. Alapítási költség: 30.000,– Ft összegű részjegy. Ezek összessége a szövetkezet törzstőkéje.
 4. Kedvezmények:
  1. * bevétel alapján, 10% nyugdíjjárulék
  2. * bevétel alapján, 15% SZJA
  3. * támogatott ESZJ (egészségügyi szolgáltatási járulék, jelenleg: 7320 Ft/hó)
   •  1. év 0%
   •  2. év 25%
   •  3. év 50%
   •  4. év 75%
   •  5. év 100%
  4. * társasági adóelőleg év közben nincs, egy összegben, évente 1x fizetendő, mértéke 10%
  5. * helyi iparűzési adó évi 2.500.000 Ft nettó árbevételig 0%
  6. * évi 8.000.000 Ft árbevételig alanyi mentes, tehát az ÁFA mértéke 0%
 5. Mindenki saját tevékenységét önállóan végezheti, akár együtt, akár egymástól függetlenül, egy közös adószám alatt. Ennek feltétele a megbízható, becsületes elszámolás!
 6. Kötelezettségek, költségek:
  • * Közös költség fizetése, havi fix összeg, minden tagnak: 15.000,- Ft/hó/fő (könyvelés, web áruház, marketing, nyugta tömbök, irodaszer, induláshoz igénybe vett kölcsön törlesztése, stb.)
  • * A helyiség bérleti díjának fizetése, mindenki számára, a használattól függő hozzájárulást teszi lehetővé. Egyéni kalkulációban, havi vagy óradíjra számolva. (A több kezelőből álló helyiségben, egy kezelő kizárólagos használata, vagy akár megosztva is lehetséges. Pl. egy 3 kezelős helyiség, ha 90 000 Ft/hó, akkor, egy kezelő, 30 000 Ft/hó. Ha a klienskör ezt még nem engedi, akkor osztva, 2-3 emberre, már 15-10 000 Ft/hó.)
  • Vagy a pontos óradíjak:
KÜLSŐS ÓRA TAG
1500 Ft 1 1000 Ft
3000 Ft 2 2000 Ft
4500 Ft 3 3000 Ft
5000 Ft 4 3000 Ft
6500 Ft 5 4000 Ft
8000 Ft 6 4000 Ft
9500 Ft 7 4000 Ft
10000 Ft 8 4000 Ft
 • * Havi 1x-i pontos, megbízható, becsületes elszámolás.
 • * Aki termékével kíván részt venni, annak egy polcdíjat kalkulálunk, ami töredéke a helyiség használati díjának.
 • * A csapatban, önként vállalt feladatok elvégzése.

Részletszabályok megtalálhatók az alábbi törvényekben:

* 2013. évi V. törvény 3325§ – 3367§

* 2006. évi X. törvény 14§ – 21§

Kérdésekkel a Kapcsolat oldali lehetőségek egyikén, vagy az alábbi űrlapon fordulhat hozzánk.

Kapcsolódási lehetőségek:

1. 1. Munkanélküli: Tag + tagi munkavállaló; 10% járulék a bevétele után +15% SZJA + havi tagdíj

Munkanélküli, tagi munkavállaló: 3 hónapig álláskereső vagy közmunkás jogosult a kedvezményes járulékfizetésre. 

2. Van munkahelye:

a) másodállásban alkalmazott néhány órában nálunk; bevételei után az összes alkalmazotti járulék levonásra kerül (több mint a fele) + havi tagdíj. Ugyan úgy, mint minden munkahelyen.

b) megbízási szerződés alapján végzi a tevékenységét; valamivel kevesebb járulék, mint alkalmazottként (nem egészen a fele) + havi tagdíj

3. Vállalkozó:

a) belép tagnak és a havi díj ellenében használhatja a helyiséget, vagy kap a termékeinek egy polcot; a saját adószámával végzi a tevékenységét; a tagdíjról számlát kap, amit bérleti díjként az egyéni vállalkozásában költségként elszámolhat

b) nem tagként bérleti díj ellenében használja a helyiséget vagy polcot kap a termékeinek, melyről számlát kap és költségként elszámolhatja