Csatlakozási lehetőség


Csatlakozási lehetőség

Csatlakozási lehetőséget, hivatalos munkalehetőséget, működési formát ajánlunk kézműveseknek, természetgyógyászattal vagy segítő energetikai kezeléssel foglalkozók számára.

Akár teljes,  akár részmunkaidős állásban, van lehetőség munkalehetőségre.

Akkor érdemes elgondolkoznod, ha váltani szeretnél vagy már ki is alakult, hogy mivel foglalkoznál, esetleg már kézműveskedsz vagy kezelsz is. Ha már érzed a hívást, csak nem tudod, hogy hogyan valósítsd meg.

Együtt biztos sikerül!

Ha szeretnél elindulni, de nincs pár milliód, ha nem tudsz bérelni egyedül egy üzletet, egy rendelőt, ha túl soknak tartod a járulékokat, akkor hívj fel, vagy írj e-mailt és átbeszéljük, vagy küldök bemutatkozó anyagot.

Minden tag bérezése, az általa megtermelt összegből áll, a járulék levonása után. Így fontos, hogy tudjon termelni, legyen bevétele.

Saját magunknak teremtünk munkahelyet, azt végezzük amit szernénk, állami támogatással.


Ha ismersz olyat, akit érdekel…

Egy olyan, egymást támogató csapatot kívánjuk fenntartani, amiben mindenki azt a tevékenységet végzi, amit szeretne, amiben elhivatottságot érez, de még nem tudott benne elindulni. Legyen ennek akadálya pénz, magas járulék fizetés, egyedüllét, támogatás nélkül, stb. Egyéni vállalkozóként, Bt-ként, Kft-ként elindulni, nem könnyű feladat. Így gyakran hagyjuk az álmainkat szertefoszlani.

A Szociális Szövetkezeti forma, erre tud jogilag és anyagilag is megoldást találni a csatlakozás esetén. Félúton van az egyesület és a gazdasági társaság között.

Minden tag bérezése, az általa megtermelt összegből áll, a járulék levonása után. Így fontos, hogy tudjon termelni, legyen bevétele.

A mi  szövetkezetünknek, két pillére van.

Az egyik, a kézműves szekció. Tagjainknak kedvező járulékfizetést (mellékletben található a jogi összefoglaló) mellett, a közös adószám használatát, a közös web áruházban való megjelenést és kitelepüléseken való támogatást tudunk biztosítani. Tervekben szerepel, üzlethelyiség, melyben a termékek elhelyezése biztosított lesz. Ennek a megvalósításához megalakulásra, összefogásra (törzstőkére, havi tagdíj), támogatókra, pályázatokra van szükségünk.

A másik terület, melyre szintén nagy hangsúlyt kívánunk fektetni, a kezelések. Elsősorban alternatív, természetgyógyászati és energetikai kezeléseket, terápiákat, segítő tevékenységet végző, hiteles társainkat keressük. Csapat szellemben, egymást kiegészítve és támogatva tudunk a legjobban segíteni a hozzánk fordulóknak. Kezelő helyiséget, helyiségeket tartunk fenn, amit a tagjaink előzetes egyeztetést követően,  használhatnak. Jogilag, adózási szempontokból is törvényes kereteket biztosítva, önmagunknak és a szövetkezetnek is.

Akkor érdemes elgondolkoznod, váltani szeretnél vagy már ki is alakult, hogy mivel foglalkoznál, esetleg már kézműveskedsz vagy terápiát, kezeléseket végzel. Ha már érzed a hívást, csak nem tudod, hogy hogyan valósítsd meg.

Együtt biztos sikerül!

Gazda Mónika

 

Rövid összefoglaló a Szociális Szövetkezetek működéséről

1. A nyitott társaság és a változó tőke elvei szerint működő, a tagok gazdasági és társadalmi szükségleteinek kielégítésére irányuló tevékenységet végző jogi személy.

2. Alapításához legalább 7 magánszemély szükséges. Tagjai csak magánszemélyek és önkormányzatok lehetnek.

* kedvezményes: regisztrált álláskereső vagy közfoglalkoztatási jogviszonyban lévő személy

* nem kedvezményes: megbízási, vagy alkalmazotti jogviszonyban

3. Alapítási költség: 30.000,- Ft összegű részjegy. Ezek összessége a szövetkezet törzstőkéje.

4. Kedvezmények:

* bevétel alapján 10% nyugdíjjárulék

* 15% SZJA

* támogatott ESZJ

 1. év 0%

 2. év 25%

 3. év 50%

 4. év 75%

 5. év 100%

* társasági adóelőleg év közben nincs, egy összegben, évente 1x fizetendő, mértéke 10%

* helyi iparűzési adó évi 2.500.000 Ft nettó árbevételig 0%

* évi 8.000.000 Ft árbevételig alanyi mentes, tehát az ÁFA mértéke 0%

5. Mindenki saját tevékenységét önállóan végezheti, akár együtt, akár egymástól függetlenül, egy közös adószám alatt. Ennek feltétele a megbízható, becsületes elszámolás!

6. Kötelezettségek, költségek:

* Közös költség fizetése, havi fix összeg, minden tagnak: 15.000,- Ft/hó/fő (könyvelés, web áruház, marketing, nyugta tömbök, irodaszer, induláshoz igénybe vett kölcsön törlesztése, stb.)

* A helyiség bérleti díjának fizetése, mindenki számára, a használattól függő hozzájárulást teszi lehetővé. Egyéni kalkulációban, havi vagy óradíjra számolva. (A több kezelőből álló helyiségben, egy kezelő kizárólagos használata, vagy akár megosztva is lehetséges. Pl. egy 3 kezelős helyiség, ha 90 000 Ft/hó, akkor, egy kezelő, 30 000 Ft/hó. Ha a klienskör ezt még nem engedi, akkor osztva, 2-3 emberre, már 15-10 000 Ft/hó.)

Vagy a pontos óradíjak:

KÜLSŐS ÓRA TAG
1500 1 1000
3000 2 2000
4500 3 3000
5000 4 3000
6500 5 4000
8000 6 4000
9500 7 4000
10000 8 4000

* Havi 1x-i pontos, megbízható, becsületes elszámolás.

* Aki termékével kíván részt venni, annak egy polcdíjat kalkulálunk, ami töredéke a helyiség használati díjának.

* A csapatban, önként vállalt feladatok elvégzése.

Részletszabályok megtalálhatók az alábbi törvényekben:

* 2013. évi V. törvény 3325§ – 3367§

* 2006. évi X. törvény 14§ – 21§

Kapcsolódási lehetőségek:

1. 1. Munkanélküli: Tag + tagi munkavállaló; 10% járulék a bevétele után +15% SZJA + havi tagdíj

Munkanélküli, tagi munkavállaló: 3 hónapig álláskereső vagy közmunkás jogosult a kedvezményes járulékfizetésre. 

2. Van munkahelye:

a) másodállásban alkalmazott néhány órában nálunk; bevételei után az összes alkalmazotti járulék levonásra kerül (több mint a fele) + havi tagdíj. Ugyan úgy, mint minden munkahelyen.

b) megbízási szerződés alapján végzi a tevékenységét; valamivel kevesebb járulék, mint alkalmazottként (nem egészen a fele) + havi tagdíj

3. Vállalkozó:

a) belép tagnak és a havi díj ellenében használhatja a helyiséget, vagy kap a termékeinek egy polcot; a saját adószámával végzi a tevékenységét; a tagdíjról számlát kap, amit bérleti díjként az egyéni vállalkozásában költségként elszámolhat

b) nem tagként bérleti díj ellenében használja a helyiséget vagy polcot kap a termékeinek, melyről számlát kap és költségként elszámolhatja