Tóth Gyöngyi

Tóth Gyöngyi vagyok. Papírvirágokat és könyvszobrokat készítek, valamint szívesen tartok kézműves foglalkozásokat kedvenc témámmal, az újrahasznosítással kapcsolatban.

Lassan 16 éve élek Veszprémben. Itt születtem és a megyében a festői szépségű Vászolyon nevelkedtem.  A környezet és természet szeretete innét indult.

Tevékenységeim: 

Gyerekként is nagyon szerettem a művészeteket, rajzoltam, írtam és táncoltam. Sok-sok év szünet következett, után a lányom születése után az ő unszolására kezdtem újra rajzolni.  Aztán ahogy általános iskolás lett a gyermekem sokszor volt téma hogyan tehetnénk a környezetünkért  ekkor került az életembe az újrahasznosítás.  Különösen közel áll hozzám a papír, éppen ezért papírfonással, majd papírvirág készítéssel kezdtem el foglalkozni szabadidőmben.  Nagy könyv rajongóként és a gyakori könyvtárba járás kapcsán jött az ötlet, hogy készítsek könyvekből dísztárgyakat, ezeket ötvöztem a papírvirágokkal  és beleszerettem a könyvszobrászatba. Így a leselejtezett, kidobásra váró könyvek megmenthetők, nyerhetnek új formát akár egy kép, vagy egy szöveg vagy épp egy forma létrehozható könyvből.  Soha nem szerettem a tucat dolgokat, ezzel a technikával teljesen egyedi személyre szabott alkotások készülnek.

Mindig nagy rajongója voltam a gyerekeknek. Volt rendezvény ahol a gyerekeknek foglalkozásokat szerveztem és tartottam. Szívesen tartok kézműves foglalkozásokat kedvenc témámmal, az újrahasznosítással kapcsolatban.

Szakmai facebook oldal: Lilly Papírvirág és Dekoráció

Személyes facebook oldal: Tóth Gyöngyi

email: gy.toth2310@gmail.com

telefon: +36-30/351-7789