Megellai Katalin


Alkotóművész  

Megellai Katalin vagyok, leginkább kézműves területen, bábszínházzal és kreatív önkifejezéssel foglalkozom, a FÉNYSZARVAS Szociális Szövetkezet keretében.

Évtizedek óta foglalkozom képző és iparművészettel.

Számos technikát és módszert elsajátítottam, amelyek segítségével egyedi és stílusos alkotást tudok létrehozni.
Két könyvet írtam, mindkettő alkotásra készteti az olvasót.


Megellai Katalin vagyok, 50 éves alkotóművész. Tudásomat nem intézményi keretek között szereztem. Választott magántanáraim voltak, akiknek közreműködésével alakult ki jelenlegi stílusom. Évente 1-2 önálló kiállításom van, és számos csoportos. Festményeimmel két éve részt veszek a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesülete által szervezett jótékonysági aukción, ahol igen jó áron értékesítik alkotásaimat.

10 évig dolgoztam egy fogyatékos személyeknek fenntartott intézményben, mint művészetterapeuta.   Más művészeti ágakkal is foglalkozom, például öltözéktervezéssel és textil kiegészítők készítésével.

Ruháimmal több divatbemutatón szerepeltem, Ukrajnában a Munkácsi Technológiai Főiskolán tiszteletbeli diplomát kaptam egy nemzetközi divatbemutatón való szereplésemért.

Két könyvet írtam, mindkettő művészeti vonatkozású.

2010-ben adtam ki Rovargyűjtemény című könyvem, melyben 38 gyöngyből megfűzhető rovar és lepke mintája található. Valamennyit magam terveztem.

 

2016-ban a Tollterelő című könyvem adtam ki, melyben képzőművészeti terápiás jellegű gyakorlatok vannak az absztrakció által. Elméleti és gyakorlati foglalkozás keretében elsajátítható, hogy hogyan tudod kezedbe venni a sorsod?

Ahhoz, hogy jó dolgok történjenek veled,
jól kell, hogy érezd magad.

A könyv, ami bemutat egy új modellt a képzőművészeti terápiában,
megmutatja, hogyan alakítsd át az életed 21 nap alatt.

Tagja vagyok az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhelynek, a Magyar Képző-és Iparművészek Egyesületének és a TIT –nek.

Kalamona Bábszínház, egy egyszemélyes utazó bábszínház, mely a nevemhez kötődik. Előadásokhoz a bábokat, a díszletet, a forgatókönyvet saját magam készítem, valamint egy személyben adom elő.

 

Jelenleg a veszprémi Fényszarvas Szociális Szövetkezetben – mint alapító tag próbálkozom az önmegvalósítással, valamint önkéntes munkát vállaltam a hajléktalan szállón.

A Who is Who című könyv 2009 és 2010-es kiadványában szerepelek.

 

Kalamona bábszínház:

http://kalamonababszinhaz.blogger.hu/

https://www.facebook.com/Kalamona-B%C3%A1bsz%C3%ADnh%C3%A1z-240210306340445/

Megellai Katalin: 

http://tollterelo.hu/

http://kalamona.hupont.hu/6/rovargyujtemenygyongyfuzes